Choirs

Kiskedd Kamarakórus klasszikus
A Csíkcsalád egyik legfiatalabb tagja a Pribay Verus és Zalavári Ancsúr által vezetett Kiskedd Kamarakórus. A két karvezetőt Tóth Árpi és Krysztof Dudzik indította el 2017-ben a karvezetés útján, így részben nekik köszönhetően alakulhatott meg 2018 szeptemberében a formáció. Első projektjük kortárs, filozofikus és elmélkedős hangvételű darabokból áll, melyekkel a kedd esti próbákon igyekeznek a közös éneklésben önreflexióra is találni. A kórus a Téli Kórusok Éjszakáján fog debütálni.
Voice Drops könnyűzene
A Voice Drops acappella együttes 2015-ben alakult Budapesten, zenei alapja a jazz, azon keresztül pedig számos egyéb műfajba is kitekint. Tagjai professzionális zenészek, komoly hazai és nemzetközi koncertélettel a hátuk mögött. Az évek során érkezett új tagok új zenei szemléletet is hoztak az együttesbe, a klasszikus, finom jazz mellett egyre erősebb a modern jazz és az art pop hatása is. Repertoárjukban teret kap a vokális improvizáció, időnként pedig a beatbox. 2018-ban a grazi Vokal Total nemzetközi acappella verseny jazz kategóriájában elnyert harmadik díjával tértek haza.
Extett kortárs
Két lány unatkozott a II. Csíkszerda nyári egyetemen. Ezért kerestek maguk mellé még négy éneklőt és egy karnagytanoncot, akik még hajlandóak voltak az amúgy sem létező szabadidejüktől megválni. Így született meg az ötnapos tábor végére a Lakitelki Sextett. Majd a Csíkszerda-évad elindulásakor sem bírtak magukkal, nem volt elég nekik heti 3-4-5 kórus, hanem inkább bepaliztak még három embert, és Extetté bővülve nekiláttak a nagy munkának: hogy közös időpontokat találjanak és felkészüljenek első nagy megmérettetésükre, a Téli Kórusok Éjszakájára. Ez alkalomra pedig nem mással készültek, mint kortárs darabokkal a világ különböző tájairól.
Fotó: Gábor Sára
VSD Kamarakórus klasszikus
A “Voices of Seventh Day” (VSD) kamarakórus egy adventista fiatalokból álló énekkar, amelyet Erdész Gábor vezényel. Kórusunk 2014-ben, egy Svájcban szervezett zenei tábor során alakult meg. Ezt követően mind külföldön, mind Magyarországon különböző ifjúsági alkalmak és jótékonysági koncertek alkalmával énekeltünk együtt. Számtalanszor megtapasztaltuk, hogy a felemelő zenei darabok mennyi áldást és örömöt jelentenek, éppen ezért szeretnénk mások figyelmét is felhívni arra, hogy testi-lelki jóllétünknek milyen fontos területe a tiszta zene.
Sarlós Boldogasszony Kórus klasszikus
Az Újlaki Sarlós Boldogasszony templom kórusa vagyunk, templomunk nevét viseljük. Már csak emiatt is erősen kötődünk a Szűzanyához, ami repertoárunkon is megmutatkozik. A rendszeres liturgikus szolgálaton felül időnként különböző hangversenyeken is szereplünk. Kiemelkedő eseménynek számítanak a búcsúnapi koncertek július 2-a körül, melyekre alkalmanként többek közt más-más szerző által írt zenekaros Magnificat-ot szoktunk megtanulni. Előadtuk már Vivaldi, Schütz, Durante műveit, komponált felkérésünkre Harmath Dénes orgonista-zeneszerző, idén pedig Buxtehude szerzeményét fogjuk elénekelni ebből az alkalomból. Korábban a KÓTA minősítő hangversenyén “Arany dicsérettel” fokozatot értünk el. Évente általában egy versenyen veszünk részt, évről évre egyre jobb eredményeket érve el. Legutóbbi jelentős eseményünk 2018. novemberében Harmath Dénes Népmiséjének ősbemutatója, illetve a karácsonyi koncertünk volt, melynek egy része jó hangulatú utcazenélések sorozatához is programot adott.
Jazz and More könnyűzene
A 2001-ben alakult, 2008 óta közhasznú egyesületként működő Jazz And More a modern kórusmuzsika legjavát dolgozza fel és ismerteti meg az országhatárokon belüli és azokon kívüli közönséggel. A zene és a tánc egysége, a megtervezett színpadkép és az improvizáció egyaránt részét képezi az együttes produkcióinak, melyekben a kórustagok színészi készségeiket is megmutathatják. A kórus többször énekelt különböző zenekarokkal és vokális kísérőként működött közre több hazai ismert énekes és zenekar produkciójában. Legrangosabb színházi közreműködéseként 2010 óta szerepel a Sakk című musicalben.
Óbudai Kamarakórus kortárs, régizene
Az Óbudai Kamarakórus 1986-ban alakult. Az együttest a kezdetektől Erdős Ákos vezeti. A kórus fennállása alatt számos sikert aratott bel- és külföldön egyaránt. Nemzetközi kórusversenyeken és fesztiválokon közel 40 díjat nyert. E mellett egyéb rangos zenei produkciókban is részt vett. Közreműködött a Bartók Béláról készült „Gyökerek” című TV filmen. Fellépett a vezető magyar zenekarokkal. Többek között a Fischer Iván vezette Budapesti Fesztivál Zenekar partnereként, 1998-ban a Hősök terén Mozart Requiemjének előadásán.. Számos oratórium, és opera előadáson lépett színpadra. A legemlékezetesebb Handel: Semele című művének előadása volt a Művészetek Palotájában a Budapesti Kamaraopera produkciójaként. Az Óbudai Kamarakórus repertoárja a korai reneszánsztól a kortárs zenéig minden zenetörténeti kort felölel. Erdős Ákos egyik fontos feladatának tartja ritkán hallható jelentős kompozíciók előadását.
Vocal ensemble Kodály régizene
Három csodásan képzett hang akik mind Kecskeméten tanulnak a Kodály Intézetben. Önként és dalolva kamarakórussá alakultak, mindannyiunk örömére, és régizenékkel készülnek a Téli Kórusok Éjszakájára!
Amagnus Énekegyüttes kortárs
Az Amagnus Énekegyüttes 2016 márciusában indult útjára Budapesten, a XVII. kerületben, Rákosmentén. A családias, baráti hangulat mellett élvezettel és lelkesen készülnek a legkülönfélébb dalokkal. Repertoárjukat igyekeznek széles skálán összeállítani, hogy hallgatóik, közönségük minden tagja találjon a műsoraikban kedvére valót. Feltett szándékuk megmutatni az embereknek, hogy a kóruséneklést hallgatni is, és művelni is élvezetes tevékenység!
Fotó: Nagy András
Contrapunto Kamarakórus könnyűzene
2014 őszén alakult Budapesten, Rákosmentén, vezetője Jakobey Márton. Repertoárjukon különböző korszakok zenéi, egyházi és világi művei, spirituálék, népdalfeldolgozások és könnyűzenei átiratok szerepelnek. A kórus igen aktív, évente több mint 15 alkalommal koncerteznek. 2018-ban a Garda-tavi Nemzetközi Kórusversenyről két aranydiplomával és egy kategóriagyőzelemmel tértek haza, valamint aranydiplomát szereztek budapesti Laurea Mundi Kórusversenyen is. A nyári Kórusok Éjszakájának 2015 óta visszatérő szereplői, a Kórusok Téli Éjszakáján idén szerepelnek először.
Fotó: Dürvanger Zsolt
Csicsergők népzene
A Csicsergők gyermekkar 2014 őszén alakult, Krausz Judit tanárnő vezetésével. Tagjai a budaörsi Herman Ottó és Bleyer Jakab Német Nemzetiségi Általános Iskola tagjai. A kórus 8-12 éves gyerekekből áll. Az iskolai rendezvények, karácsonyi koncertek mellett, mindig nagyon szívesen vesznek részt a Kórusok téli és nyári éjszakáján is.
Dalinda népzene
A Dalinda acappella együttes autentikus és modern hangzások segítségével meséli el nekünk a női lét szakaszait. Az elmúlt évek közös munkája érlelte ki műsorukat, melyben az egyszólamú autentikus népdalok mellett megjelenik a többszólamúság és a modernebb hangzások is. Tagjai a Zeneakadémia népi ének szakán kezdtek el együtt dolgozni számos nép- és világzenei produkcióban. 2015 óta koncerteznek, lehetőségük volt már fellépni a Müpában, a Papp László Sportarénában, a Kongresszusi Központban és Ázsibán számos kiemelt kínai koncert helyszínen.
Fotó: Wertán Botond
Cheeky népzene
A Csíkcsalád legbarátibb kamarája! :)
Magamnál Jobban 2.0 régizene
Közösségünk 2014 januárjában alakult, társadalmi ügyekre fogékony, performanszokban és színházi projektekben is fellépő amatőr kórus. A „Magamnál jobban kórus 2.0” nyitott a kortárs összművészeti irányokra, kapcsolatot keres más művészeti ágakkal. A fellépéseink mellett több alkalommal szerepeltünk színházi előadásokban, projektekben (Pacalos Pizza / Radnóti / 2014, Faust I-II. / Katona / 2015, Minden rossz varieté / TÁP / 2015), fesztiválokon (Bánkitó fesztivál / 2017, Off-Biennálé/Nyitány/2017). 2017 októberétől karnagyunk Juhász Bence, a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem mesterszakos hallgatója. Az alapképzést Amszterdamban, valamint New Yorkban végezte.
Pax et Bonum Kamarakórus klasszikus
A kórus fiatal kántorképzősökből alakult 2008-ban, még Protestáns Fiatalok Kamarakórusa néven (ProFiK). Az azóta eltelt 10 év több személyi változása után jelenleg Németh Zsuzsa és Thurnay Viola vezetik a hozzávetőleg 20 fős csapatot, töretlen lelkesedéssel. Az együttes nem csupán zenészekből áll: van köztük mérnök, biológus, gyógyszerész, tanár, grafikus stb. Egyformán szívesen énekelnek egyházi kórusműveket a reneszánsztól a kortárs zenéig. A Kórusok Éjszakája már harmadik éve egyik legkedvesebb programpontjuk közé tartozik, a spontán éneklés pedig a könnyedebb műfajokhoz is meghozta a kedvüket.
Top