KÓRUSOK TÉLI ÉJSZAKÁJA
2024. február 24.

A Kórusok Éjszakája

A Kórusok Éjszakája a budapesti kulturális élet pezsgő rendezvénye, egy igazi kórusfesztivál, ahol számos kórus fellép és ahol közös éneklésre is lehetőség van. Az együtt éneklés örömöt ad, lelkesít, megmozgat, összhangba hoz, közösséget teremt! Ennek szellemében a Kórusok Éjszakáján hazai és külföldi kórusok koncertjeiből lehet válogatni több párhuzamos helyszínen, majd a fesztivál csúcspontján közös énektanulással és együtt énekléssel zárjuk a napot, amelyen nemcsak az összes kórus, de a közönség is részt vesz. Hiszünk benne, hogy énekelni mindenki tud, a kórusok közösségteremtő erejét pedig ilyen alkalmakkor tapasztalhatjuk meg.

A Kórusok Téli Éjszakája

Már hét éve nem csak nyáron, hanem télen is megrendezzük a fesztivált. A Kórusok Téli Éjszakáját az utóbbi években a Városligetben található Magyar Zene Háza fogadta be, mi pedig örömmel töltjük meg hanggal a csodálatos tereket.

Időpont

2024. február. 24., szombat, 18:00 és 22:30 között

Helyszín

Budapest, Magyar Zene Háza: 1146 Budapest, Olof Palme sétány. 3-5.

Jegyinformáció

Jegyeket a Magyar Zene Háza honlapján vásárolhatsz 2024. január 19-től, illetve korlátozott számban a helyszínen is. A jegyek egységesen 2800 Ft-ba kerülnek.

Szervezők

A Kórusok Téli Éjszakáját a Csíkszerda Egyesület önkéntesei szervezik. Partnerünk a Magyar Zene Háza.

Programok

Éneklő Ház

Az esemény nyitányaként és mintegy bemutatkozásként, 18:00-kor, valamint a félidőben, 20:00-kor a fellépő kórusok a Magyar Zene Háza előcsarnokában egy rövid ízelítőt adnak elő műsorukból, hogy a látogatók kedvük szerint választhassanak a koncertek közül.

Koncertsávok

A fellépő kórusokat öt kategóriába soroltuk: klasszikus, régizene, könnyű, kortárs, népzene – ez segít eligazodni a kínálatban. Összesen hat koncertsáv van és mindegyikben öt kórus egyenként 20 perces koncertjéből választhat a közönség.

Záródal

Rövid daltanítás után a közönség és a fellépők együtt éneklik el a Kórusok Téli Éjszakájának záródalát, amelyet kifejezetten erre az alkalomra írt egy zeneszerző.