A Kórusok Éjszakája egy amatőr kórusfesztivál, a budapesti kulturális élet pezsgő rendezvénye. Idén 2022. június 11-én tizedik alkalommal szervezzük meg a Kórusok Éjszakája nyári eseményét. Az évről évre megrendezett téli és nyári fesztivál két online év után ismét élőben tölti meg énekhanggal Budapesten a Palotanegyedet. A Kórusok Éjszakája egy amatőr kórusfesztivál, célja, hogy felhívja a figyelmet, hogy énekelni bárhol és bármikor jó. Az esemény hagyományosan az Éneklő Kerttel kezdődik, mely során az ország minden szegletéből és külföldről érkező kórusok egy rövid bemutatkozóval ismertetik magukat. A program helyszíneit a Palotanegyed izgalmas terei adják. A kórusok az est folyamán különböző műfaji kategóriákban (folk, hagyományos, könnyű, régizene) adnak koncerteket, majd a fesztivál a Közös Énekléssel zárul, mely során a közönség, a fellépők és a szervezők közösen tapasztalhatják meg az együtt éneklés örömét és varázsát.

Mikor és hol lesz a X. Kórusok Éjszakája?

2022. június 11-én 17.00 és 22.30 között Budapesten, a Palotanegyedben. Párhuzamosan 5 helyszínen és 2 flashmob-helyszínen töltjük meg hanggal a teret. 🙂

Milyen jegyek vannak és mennyibe kerülnek?

Jegyek elővételben a Jegyvásárlás menüpont alatt kaphatóak, illetve korlátozott számban aznap a helyszíni Infópultokban is.
Felnőtt jegy (15 éves kortól): elővételben 2000 Ft, a helyszínen 2500 Ft
Gyerekjegy (6-14 éves kor között): 1000 Ft
6 éves kor alatt a rendezvény ingyenes
Támogatói jegy: 5000 Ft

Honnan tudhatom majd a helyszínen, hogy melyik koncert hol lesz?

A koncertek időpontját és helyszínét a Program menüpont alatt is megtalálod, a helyszínen pedig térképes műsorfüzetek segítik majd a tájékozódást.

Mit jelent az Éneklő Kert?

A fellépő kórusok a fesztivál elején, 17.00-kor és közepén, 19.30-kor a Múzeumkertben egy pár perces énekléssel mutatkoznak be, a látogatók ez alapján választhatnak az est programjai közül.

Mi a Közös Éneklés?

A Kórusok Éjszakájának záró mozzanata a Pollack Mihály téren, ahol egy rövid daltanítást követően együtt énekeljük el az erre az alkalomra megírt záródalt.

Felléphetek a kórusommal a Kórusok Éjszakáján?

A 2022-es program már megtelt, az esemény végén azonban közösen – fellépők, látogatók és szervezők – fogjuk elénekelni a záródalt, hanggal betölteni a teret! 🙂

Kik szervezik a Kórusok Éjszakáját?

A Kórusok Éjszakáját a Csíkszerda Egyesület önkéntesei szervezik.

Milyen feltételekkel látogatható a rendezvény a járványhelyzet alatt?

A belépésnél az aktuálisan érvényes járványügyi határozatokat és szabályozásokat fogjuk figyelembe venni. A műsorváltoztatás jogát fenntartjuk, minden esetleges változást a Kórusok Éjszakája Facebook oldalán fogunk közzétenni.

Hova fordulhatok, ha kérdésem van?

A Kapcsolat menüpont alatt megtalálod minden elérhetőségünket, és üzenetet is küldhetsz nekünk.