Gyakran ismételt kérdések

Mi az a Kórusok Téli Éjszakája?

A Kórusok Éjszakája egy amatőr kórusfesztivál, a budapesti kulturális élet pezsgő rendezvénye. Nyáron lesz a következő, de hogy addig se teljenek hang nélkül a napok, a Kórusok Téli Éjszakáján a Magnet közösségi házban töltjük meg hanggal a telet 2019. február 9-én! A szervezők meggyőződése, hogy énekelni mindenki tud, és a kóruskultúrának nem csak a klasszikus koncerttermekben van helye. Az éneklés felüdít, megszépít, fellelkesít, megmozgat, összhangba hoz, és együttműködésre sarkal, sőt, kimondottan egészséges is. Ennek szellemében hazai amatőr kórusok mutatkoznak be 4 párhuzamos helyszínen (az épületen belül), a 20 koncert valamelyikén, ezzel is éneklésre bátorítva a téli fesztiválra ellátogató közönséget. A sok kórust 6 stílus-kategóriába sorolták: népzene, klasszikus, könnyűzene, kortárs, régizene, gyerekkórus. Így minden koncertsávban többféle stílusból válogathatunk, de akkor is élvezetes az este, ha letáborozunk a kedvenc helyszínünkön, és átadjuk magunkat a zene élvezetének. A fesztivál záróakkordja pedig ismét a közös éneklés lesz, ahol a fesztivál záródalát éneklik a résztvevő kórusok és a közönség - együtt. Találkozzunk tehát az Andrássy úton a Magnet Közösségi Házban február 9-én 18:00 órától! Jegyek elővételben itt a honlapon, vagy a helyszínen is válthatók!

Mikor és hol lesz a Kórusok Téli Éjszakája?

2019. február 9-én, szombaton 18:00-tól éjfélig Budapesten, a MagNet közösségi ház termeiben (1062 Budapest, Andrássy út 98).

Mi az, hogy éneklő udvar?

Az éneklő udvar a Kórusok Téli Éjszakájának nyitánya, mely 18 órakor kezdődik a MagNet Ház fedett belső udvarán. A fesztivál fellépő kórusai 1-1 perces bemutatkozó koncerteket tartanak, egymásnak adva át a hangot. Énekszó zengi be a ház minden zegét és zugát, dudorászás szűrődik ki a sarkokból, füttyszó az oszlopok mögül, dallamfoszlányok úsznak a levegőben, majd olvadnak eggyé a MagNet ház ablakait zörgetve.

Hogyan lehet jegyet venni a programokra?

Vehetsz előre jegyet online (erről további infókat itt találsz), illetve a MagNet Ház recepcióján január 15-től minden nap 8 és 20 óra között!

Az online megvásárolt jegyekhez a karszalagot a MagNet Ház recepcióján veheted át február 9-én 15 órától.

Milyen jegyek vannak és mennyibe kerülnek?

  • 14 éves kortól felnőtt jegyet vehetsz, mely online 1600 forintba, a helyszínen pedig 2000 forintba kerül,
  • Gyerekjegy is van, 7-13 éves kor között, ez 800 forintba kerül.
  • 7 éves kor alatt a rendezvény ingyenes!
  • Támogatói jegyet is vásáolhatsz, ez 3000 forintba kerül. A támogatói jeggyel a Csíkszerda Egyesület támogatod. Támogatói jegy vásárlásakor - ha kéred - kipostázzuk neked a jegyet, és felkerülsz a támogatóink listájára.

Honnan tudhatom majd a helyszínen, hogy melyik koncert hol lesz?

A helyszínen térképes műsorfüzetek segítik majd az tájékozódást. De a mobilodon is nézheted a weboldalon található programot!

Gyerekkoromban énekeltem kórusban egy hétig és nagyon gáz volt, miért jó nekem, hogy ilyet kell hallgatnom?

A Kórusok Éjszakáján rengetegféle zenei műfajt hallgathatsz: klasszikust, könnyűt, kortárs zenét, régizenét, népzenét, illetve gyerekkórusokat is. Egyetlen közös van ezekben a produkciókban: mindegyik a cappella, vagyis hangszeres kíséret nélküli. Valamint minden kórus azért fakad dalra, mert örömet okoz nekik, mely öröm és élvezet talán rád is átragad róluk. Ízelítőül az Instagram oldalunkon és a YouTube-csatornánkon találhatsz egy-két korábbi képet és videofelvételt, valamint a Letöltés oldalon megnézheted a korábbi záródalokat!

Kik szervezik a Kórusok Téli Éjszakáját?

A Kórusok Éjszakáját a Csíkszerda Egyesület önkéntesei szervezik.

Felléphetek a kórusommal a Kórusok Éjszakáján?

A Kórusok Éjszakájának programja megtelt. Azonban ne felejtsd el, hogy a rendezvény végén közös éneklés lesz, melyen mindenki fellépő!

Hova fordulhatok, ha bármi kérdésem van?

A Kapcsolat menüpont alatt megtalálod minden elérhetőségünket, és üzenetet is küldhetsz nekünk!

Top