Gyakran ismételt kérdések | Kórusok Téli Éjszakája

Gyakran ismételt kérdések

Mi az a Kórusok Téli Éjszakája?

A Kórusok Téli Éjszakája egy amatőr kórusfesztivál, a budapesti kulturális élet pezsgő rendezvénye. Idén harmadik alkalommal nemcsak nyáron, hanem télen is megrendezzük a fesztivált, és  a Kórusok Téli Éjszakáján a MagNet Közösségi Házban töltjük meg hanggal a telet 2020. február 15-én! Meggyőződésünk, hogy énekelni mindenki tud, és a kóruskultúrának nem csak a klasszikus koncerttermekben van helye. Az éneklés felüdít, megszépít, fellelkesít, megmozgat, összhangba hoz, és együttműködésre sarkal, sőt, kimondottan egészséges is. Ennek szellemében hazai amatőr kórusok mutatkoznak be 4 párhuzamos helyszínen (az épületen belül), összesen 16 koncerttel, ezzel is éneklésre bátorítva a téli fesztiválra ellátogató közönséget. A kórusokat 6 kategóriába soroltuk: népzene, klasszikus, könnyűzene, kortárs, régizene, gyerekkórus. Így minden koncertsávban többféle stílusból válogathatunk, de akkor is élvezetes az este, ha letáborozunk a kedvenc helyszínünkön, és átadjuk magunkat a zene élvezetének. A fesztivál záróakkordja ismét a közös éneklés lesz, ahol a fesztivál záródalát éneklik a résztvevő kórusok és a közönség - együtt. Találkozzunk tehát az Andrássy úton a MagNet Közösségi Házban február 15-én 17:00 órától! Jegyek elővételben itt a honlapon, vagy a helyszínen is válthatók!

Mikor és hol lesz a Kórusok Téli Éjszakája?

2020. február 15-én, szombaton 17:00-tól éjfélig Budapesten, a MagNet Közösségi Ház termeiben (1062 Budapest, Andrássy út 98).

Mi az, hogy éneklő udvar?

Az éneklő udvar a Kórusok Téli Éjszakájának nyitánya, mely 17 órakor kezdődik a MagNet Ház fedett belső udvarában. A fesztivál fellépő kórusai 1-1 perces bemutatkozó koncerteket tartanak, egymásnak adva át a hangot. Énekszó zengi be a ház minden zegét és zugát, dudorászás szűrődik ki a sarkokból, füttyszó az oszlopok mögül, dallamfoszlányok úsznak a levegőben, majd olvadnak eggyé a MagNet Ház ablakait zörgetve.

Hogyan lehet jegyet venni a programokra?

Vehetsz előre jegyet online, illetve a MagNet Ház recepcióján január 15-től minden nap 8 és 20 óra között!

Az online megvásárolt jegyekhez a karszalagot a MagNet Ház recepcióján veheted át február 9-én 15 órától, de legkorábban a vásárlás után 24 órával.

Milyen jegyek vannak és mennyibe kerülnek?

  • 14 éves kortól felnőtt jegyet vehetsz, mely online és elővételben 2000 forintba, a helyszínen pedig 2500 forintba kerül,

  • Gyerekjegy is van, 7-13 éves kor között, ez 1000 forintba kerül.

  • A családi jegy 5000 forintba kerül, mellyel 2 felnőtt és 3 gyerek látogathatja a rendezvényt.

  • Támogatói jegyet is vásárolhatsz, ez 4000 forintba kerül. A támogatói jeggyel a Csíkszerda Egyesületet támogatod.

  • 7 éves kor alatt a rendezvény ingyenes!

Honnan tudhatom majd a helyszínen, hogy melyik koncert hol lesz?

A helyszínen térképes műsorfüzetek segítik majd az tájékozódást. De a mobilodon is nézheted a weboldalon található programot!

Gyerekkoromban énekeltem kórusban egy hétig és nagyon gáz volt. Miért jó nekem, hogy ilyet kell hallgatnom?

A Kórusok Téli Éjszakáján rengetegféle zenei műfajt hallgathatsz: klasszikust, könnyűt, kortárs zenét, régizenét, népzenét, illetve gyerekkórusokat is. Egyetlen közös van ezekben a produkciókban: mindegyik a cappella, vagyis hangszeres kíséret nélküli. Valamint minden kórus azért fakad dalra, mert örömet okoz nekik, mely öröm és élvezet talán rád is átragad róluk. Ízelítőül az Instagram oldalunkon és a YouTube-csatornánkon találhatsz egy-két korábbi képet és videofelvételt, valamint a Letöltés oldalon megnézheted a korábbi záródalokat!

Kik szervezik a Kórusok Téli Éjszakáját?

A Kórusok Éjszakáját a Csíkszerda Egyesület önkéntesei szervezik.

Felléphetek a kórusommal a Kórusok Téli Éjszakáján?

A Kórusok Téli Éjszakájának programja megtelt. Azonban ne felejtsd el, hogy a rendezvény végén közös éneklés lesz, melyen mindenki fellépő!

Hova fordulhatok, ha bármi kérdésem van?

A Kapcsolat menüpont alatt megtalálod minden elérhetőségünket, és üzenetet is küldhetsz nekünk!

Top