Barion Pixel

Mi az a Kórusok Éjszakája?

2023. június 3-án 11. alkalommal szervezzük meg a Kórusok Éjszakája nyári eseményét. Az évről évre megrendezett téli és nyári fesztivál idén ismét élőben tölti meg énekhanggal Budapesten a Palotanegyedet. A Kórusok Éjszakája egy amatőr kórusfesztivál, célja, hogy felhívja a figyelmet, hogy énekelni bárhol és bármikor jó. Az esemény hagyományosan az Éneklő Kerttel kezdődik, mely során az ország minden szegletéből és külföldről érkező kórusok egy rövid bemutatkozóval ismertetik magukat. A program helyszíneit a Palotanegyed izgalmas terei adják. A kórusok az est folyamán különböző műfaji kategóriákban (folk, hagyományos, könnyű, régizene) adnak koncerteket, majd a fesztivál a Közös Énekléssel zárul, mely során a közönség, a fellépők és a szervezők közösen tapasztalhatják meg az együtt éneklés örömét és varázsát.

Mikor és hol lesz a XI. Kórusok Éjszakája?

2023. június 3-án 16.00 és 22.30 között Budapesten, a Palotanegyedben. Párhuzamosan 8 helyszínen és 3 flashmob-helyszínen töltjük meg hanggal a teret. 🙂

Milyen jegyek vannak és mennyibe kerülnek?

Jegyek elővételben a Jegyvásárlás menüpont alatt kaphatóak, illetve korlátozott számban aznap a helyszíni Infópultokban is.

Jegyek elővételben 2023. június 3. reggel 6 óráig vásárolhatóak.

Aznap a Mikszáth Kálmán téren és a Pollack Mihály téren lévő Infópultokban csak készpénzzel lehet jegyet vásárolni (nyitva: 14.00-21.00).

Felnőtt jegy (16 éves kortól): elővételben 3000 Ft, a helyszínen 3500 Ft

Gyerekjegy (6-15 éves kor között): 1500 Ft

6 éves kor alatt a rendezvény ingyenes

Támogatói jegy: 10.000 Ft

Honnan tudhatom majd a helyszínen, hogy melyik koncert hol lesz?

A koncertek időpontját és helyszínét a Program menüpont alatt is megtalálod, a helyszínen pedig térképes műsorfüzetek segítik majd a tájékozódást.

Melyik koncerthelyszín közelíthető meg akadálymentesen?

A fesztivál akadály,entes helyszínei 2023-ban: Nemzeti Múzeum, PPKE Gesztenyés Kert, Lőrinc pap tér 3., Krúdy utca 11.

Bevihetek magammal kisállatot a koncertekre?

Bár nagyon szeretjük őket, a koncerthelyszínekre sajnos nem tudjuk beengedni a kisállatokat.

Mi az Éneklő Kert?

A fellépő kórusok a fesztivál elején, 16 órakor és közepén, 19 órakor a Múzeumkertben egy pár perces énekléssel mutatkoznak be, a látogatók ez alapján választhatnak az est programjai közül.

Mi a Közös Éneklés?

A Kórusok Éjszakájának záró mozzanata a Pollack Mihály téren, ahol egy rövid daltanítást követően együtt énekeljük el az erre az alkalomra megírt záródalt.

Kik szervezik a Kórusok Éjszakáját?

A Kórusok Éjszakáját a Csíkszerda Egyesület önkéntesei, a Csíkszerda kóruscsalád tagjai szervezik.

Felléphetek a kórusommal a Kórusok Éjszakáján?

A 2023-as program már megtelt, az esemény végén azonban közösen – fellépők, látogatók és szervezők – fogjuk elénekelni a záródalt, hanggal betölteni a teret! 🙂

Hova fordulhatok, ha kérdésem van?

A Kapcsolat menüpont alatt megtalálod elérhetőségünket.